Mestamaster Oy:n asiakas- ja käyttäjärekisterin tietosuojaseloste ja informointiasiakirja

Sisältö

  1. Rekisterinpitäjä
  2. Yhteyshenkilö rekisteriasioissa
  3. Rekisterin nimi
  4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja
    oikeusperuste
  5. Rekisteriin kerättävät henkilötiedot
  6. Säännönmukaiset tietolähteet
  7. Henkilötietojen
    vastaanottajaryhmät ja luovutukset EU:n ja ETA:n ulkopuolelle
  8. Henkilötietojen säilytysaika
  9. Henkilötietojen suojaus
  10. Tietoturvaloukkauksesta tiedottaminen
  11. Rekisteröidyn oikeudet
  12. Muutokset tietosuojaselosteessa

1. Rekisterinpitäjä

Mestamaster Oy
Y-tunnus: 2972171-7
Tykistökatu 4 B, 20520 Turku
info@mestamaster.fi

2. Yhteyshenkilö rekisteriasioissa

Kasperi Keski-Loppi
kasperi@mestamaster.fi
+358 40 700 8296

3. Rekisterin nimi

Mestamaster Oy:n asiakas- ja käyttäjärekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja
oikeusperuste

Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on Mestamaster-palvelun (”Palvelu”) tuottaminen, asiakassuhteen
hallinnointi sekä Palvelun kehittäminen. Palvelun käyttäminen edellyttää Palveluun rekisteröitymistä.
Henkilötietoja voidaan käyttää myös Palveluun välittömästi liittyviin toimintoihin, kuten tiedotteisiin,
laskutukseen ja tilastointiin.

Mestamaster Oy:n asiakkaita ovat rakennusliikkeet ja muut vastaavat toimijat. Palvelun käyttäjiä ovat Mestamaster
Oy:n asiakkaiden työmaakohteilla työskentelevät henkilöt.

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on EU:n tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 6 artiklan 1a) kohdan mukainen
rekisteröidyn suostumus ja/tai 1f) kohdan mukainen rekisterinpitäjän oikeutettu etu henkilötietojen
käsittelylle.

Rekisterinpitäjän oikeutettu etu perustuu Palvelun tuottamiseen Mestamaster Oy:n asiakkaille. Mestamaster Oy:n
asiakkaiden työmaakohteilla työskentelevien henkilöiden rekisteröityminen Palveluun on välttämätöntä Palvelun
toteuttamiseksi.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Rekisteriin kerättävät henkilötiedot

Rekisteriin kerätään Mestamaster Oy:n asiakkailta laskutus- ja maksutiedot sekä asiakkaan yhteyshenkilön
yhteystiedot (etu- ja sukunimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite). Palvelunkäyttäjiltä kerätään rekisteröitymisen
yhteydessä pakollisina tietoina:

  • Etu- ja sukunimi
  • Yhteystiedot (puhelinnumero ja sähköposti)
  • Ammatillinen viiteryhmä

Rekisteri voi sisältää rekisteröidystä myös seuraavia tietoja:

  • Evästeiden avulla kerättävät tekniset tiedot (esim. IP-osoite, selaintyyppi)

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Tiedot kerätään lähtökohtaisesti rekisteröidyltä itseltään, joko suoraan tai evästeiden avulla, rekisteröidyn
rekisteröityessä Palveluun ja rekisteröidyn päivittäessä käyttäjätilinsä tietoja.

Palveluun rekisteröitynyt käyttäjä voi myös oma-aloitteisesti kutsua toisia henkilöitä, kuten samassa
työmaakohteessa toimivan kollegan, alaisen tai alihankkijan Palvelun käyttäjäksi. Tällöin kutsutulle tulee
kutsujan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen seitsemän vuorokautta voimassa oleva kutsulinkki Palveluun, jonka
kautta kutsuttu pääsee tarkistamaan ilmoitettuja tietoja ja rekisteröitymään Palveluun. Mikäli kutsuttu ei
rekisteröidy Palvelun käyttäjäksi ja/tai vahvista rekisteröitymiseen vaadittavia tietoja seitsemän vuorokauden
kuluessa kutsulinkin saamisesta, ilmoitetut tiedot poistetaan rekisteristä.

7. Henkilötietojen
vastaanottajaryhmät ja luovutukset EU:n ja ETA:n ulkopuolelle

Rekisteriin kerättyjä tietoja voidaan luovuttaa Mestamaster Oy:n yhteistyökumppaneille, jotka tarjoavat
Mestamaster Oy:lle laskutus-, asiakasviestintä ja IT-palveluita.

Rekisteriin kerättyjä tietoja ei säännönmukaisesti luovuteta EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Rekisteriin kerättyjä
tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa EU:n tai ETA:n ulkopuolelle Mestamaster Oy:n yhteistyökumppaneille
edellyttäen, että kyseessä olevat yhteistyökumppanit kuuluvat Privacy Shield -järjestelyyn tai kykenevät muutoin
EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämällä tavalla turvaamaan tietosuojan riittävän tason ja täyttämään
tiedonsiirtoja koskevat vaatimukset.

8. Henkilötietojen säilytysaika

Henkilötietoja säilytetään lähtökohtaisesti niin kauan kuin käyttäjätili on Palvelussa voimassa. Tilin voi
halutessaan poistaa Palvelun asetuksista. Mestamaster Oy voi tarvittaessa poistaa epäaktiivisia käyttäjätilejä.
Näissä tapauksissa käyttäjätilin poistamisesta tulee käyttäjälle ilmoitus ennen toimenpiteisiin ryhtymistä.

9. Henkilötietojen suojaus

Rekisteröityjen henkilötietoihin on pääsy vain niillä henkilöillä, joilla on työhönsä tai toimeensa perustuen
oikeus käsitellä tietoja. Henkilötietojen käsittely on luottamuksellista, mikä varmistetaan valvonnalla ja
salassapitosopimuksilla.

Kaikki käyttäjien henkilötiedot säilytetään sähköisessä muodossa palvelimilla. Rekisterinpitäjä käyttää
henkilötietojen suojauksessa ajantasaista teknistä suojausta ja rekisterin palvelinlaitteistoa ylläpidetään
hyvän tavan mukaisesti.

Jokaisella käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Kirjautumistietoja ei säilytetä
palvelimella selväkielisenä.

Rekisterinpitäjän lukuun tietoja käsittelevien yhteistyökumppanien kanssa on tehty henkilötietojen
käsittelysopimukset, joissa käsittelijät sitoutuvat noudattamaan lainsäädäntöä sekä Mestamaster Oy:n
tietosuojaperiaatteita ja käyttämään tietoja vain Mestamaster Oy:n määrittelemiin tarkoituksiin.

10. Tietoturvaloukkauksesta tiedottaminen

Mikäli rekisterinpitäjän tietoon tulee rekisterinpitäjän hallussa oleviin henkilötietoihin kohdistuva
tietoturvaloukkaus, joka todennäköisesti aiheuttaa riskin rekisteröityjen oikeuksille tai vapauksille,
rekisterinpitäjä tiedottaa loukkauksesta rekisteröidyille ilman aiheetonta viivästystä. Rekisterinpitäjä tutkii
kaikki todennäköiset riskitilanteet perusteellisesti ja niistä raportoidaan valvontaviranomaiselle.

11. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus saada tietää, mitä häntä koskevia tietoja rekisteriin on tallennettu, tai ettei
rekisterissä ole häntä koskevia tietoja. Rekisteröidyllä on oikeus pyytää hänestä tallennettujen tietojen
korjaamista, poistamista tai täydentämistä, mikäli tallennetut tiedot ovat virheellisiä, tarpeettomia,
puutteellisia tai vanhentuneita tässä rekisteriselosteessa yksilöidyn tietojenkäsittelyn ja keruun tarkoituksen
kannalta. Lisäksi rekisteröidyllä on oikeus pyytää henkilötietojaan koskevan käsittelyn rajoittamista sekä
oikeus pyytää henkilötiedot siirrettäväksi järjestelmästä toiseen.

Rekisteröidyllä on oikeus peruuttaa suostumuksensa henkilötietojen käsittelyyn. Suostumuksen peruuttaminen johtaa
käyttäjätilin poistamiseen Palvelusta. Peruutus ei vaikuta ennen peruuttamista suoritetun käsittelyn
lainmukaisuuteen.

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, eli tietosuojavaltuutetulla, jos rekisteröity
katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan voimassaolevaa lainsäädäntöä.

12. Muutokset tietosuojaselosteessa

Mestamaster Oy kehittää tarvittaessa henkilötietosuojakäytäntöjään muuttuvan lainsäädännön ja uusien tarpeiden
myötä. Ajantasainen versio tietosuojaselosteesta löytyy Mestamasterin verkkosivuilta.