Siirry suoraan sisältöön

Linjasaneeraus - Kajavankatu 4, Kerava

Projektin lukuja

Projektin koko: 4M€

Kesto: Kesto: 6 kuukautta

Tahteja: 130 (yhden päivän tahti)

Tahtialueita: 95 (95 asuntoa)

Tehtäviä Mestamasterissa: 7800

Asiakas

Respect Project

Respect Projectilla on yli kymmenen vuoden kokemus saneeraus- ja muutostyöprojekteista. Jatkuva toimintojen kehittäminen on lähtemätön osa Respect Projectin yrityskulttuuria.

Mitä tehtiin

Kohteessa suoritettiin linjasaneeraus 70-luvun elementtirakenteiseen taloon. Työn sisältö kuului viemärien ja vesijohtojen sekä kylpyhuoneen pintojen uusiminen vesieristeistä alkaen. Rakennusteknisiä töitä olivat lisäksi vanhojen peltikylpyhuoneiden purku ja uusien kevytharkkoisten muuraus.

Keravan kohde

Miten tehtiin

Kohteen tahdin pituudeksi valittiin yhden päivän tahti. Työjärjestys kohteessa oli ylhäältä alas, linjoittain. Pääosa kohteen töistä, mukaan lukien purku ja viemärilinjojen teko, olivat tahdissa mukana. Työmaan onnistuminen vaati merkittävää panostusta tahdin- ja sen kontrollin suunnitteluun. Myös urakoitsijat olivat tahdin valmistelussa mukana alusta asti.

Mestamaster mestat

Tekijöiden näkökulmasta olennaista oli työmaalla käytössä ollut päivittäinen johtamispalaveri. Näissä aamupalavereissa olivat mukana kaikki työmaalla toimivat asentajat. Jokainen työryhmä pidettiin tietoisena tahdin etenemisestä ja työryhmät saivat itse kertoa esteistään.

Jarmo Mattsson"Tahdilla tekeminen korosti paljon valmistelevan työn tärkeyttä. Suunnitelmat, resurssit ja edeltävät työt oli pakko saattaa kuntoon ajoissa. Hyvänä työkaluna vaihtelun hallitsemiseen käytettiin aamupalavereita, joissa tekijät saatiin osallistettua ja pysymään ajan tasalla omista töistään. Päivän tahti osoitti ehdottomasti herkkyytensä ja haasteensa, mutta oli myös osoitus siitä miten paljon potentiaalia tahtituotannossa on. Tahti toimii hyvänä pohjana ja sen toimivuus tavoitteena tuotannon kehittämiselle.”
- Jarmo Mattsson, työnjohtaja, Respect Project

Tuloksia

Saavutettiin seuraavia muutoksia työajoissa:

Asuntokohtainen: perinteinen 10vk vs.
tahdilla 5-8vk

Kokonaiskesto: perinteinen 12kk vs tahdilla 6kk

Projektin tulosten perusteella Respect Project päätti ottaa tahtituotannon käyttöön kaikkiin yrityksen projekteihin. Samalla päätettiin käyttää tahtituotantoa myös ei-toistuvien tilojen korjauksessa parantaen myös näiden kohteiden ennakkosuunnittelua ja riskien hallintaa.

Kiinnostuitko tuloksista? Kokeile demoamme tai ota yhteyttä!

Mestamaster Oy © 2021
Business ID 2972171-7
Tykistökatu 4B, 20520 Turku
+358 44 913 5409
info (at) mestamaster.fi
GDPR